27 mai, 2012

Insula papusilor - un loc unic


        In Mexic, in apropiere de Mexico City se afla una dintre cele mai inspaimantatoare atractii turistice. Scopul acestei insule nu a fost transformarea intr-un punct turistic, ci a fost un refugiu pentru Don Julian Santana. Mexicanul a ales sa isi paraseasca familia si sa se mute aici pentru a multumi spiritul unei fetite inecate intr-un canal din spatele casei sale. 
       Legenda spune ca Don Julian Santana a gasit corpul inecat al unei fetite intr-un canal din spatele casei sale. Bantuit de moartea sa, mexicanul a spanzurat prima papusa pe care a gasit-o plutind pe rau pentru ca era convins ca asa va multumi sufletul torturat al fetitei si va proteja insula.
       Obsedat de papusile vechi, Santana a inceput sa caute papusi prin gunoaie sau oferind la schimb fructe si legume din curtea sa. 
       De-a lungul insulei, in copacii de un verde smarald sunt spanzurate mii de papusi mutilate, decapitate sau cu ochii scosi. Daca in lumina zilei prezenta lor poate fi tolerata, odata cu caderea noptii, ele devin infricosatoare. 
       In 2001, Don Julian Santana a fost gasit inecat in raul unde fusese gasita si fetita care ii bantuia mintea. Daca atunci cand traia, insula a fost tinuta departe de curiosi, odata cu moartea sa, familia lui Santana a inceput o promovare agresiva, invitand televiziuni care sa faca diverse reportaje.
       Insula Papusilor este vizitata de turistii pasionati de povesti gotice, de locuri bantuite, unii jurand ca simt cum papusile ii urmaresc sau cum soptesc intre ele. 

0 comments:

Trimiteți un comentariu