04 aprilie, 2012

Remedii impotriva sughitului

           Multi dintre noi au uneori probleme cu sughitul, iar uneori acesta poate deveni iritant atat pentru tine, cat si pentru cei din jur. Sughitul este raspunsul stomacului la anumite iritatii care apar la nivelul sau. De regula, acesta apare dupa o masa copioasa ori un lichid baut prea lacom, dupa ingestia unor alimente iritante pentru stomac, cum ar fi piperul, boiaua sau ardeiul iute, bauturi alcoolice concentrate. Exista multe remedii "naturale" impotriva sughitului, dar acestea nu functioneaza intotdeauna, deoarece tine de fiecare persoana in parte. Iata cateva exemple pe care le-ati putea incerca daca suferiti in acest sens:
- Unii sunt de parere ca cel mai bun remediu este o sperietura usoara. O mica sperietura activeaza structura nervoasa afectata de contractia diafragmei, iar metoda poate fi eficienta. Pe de alta parte, consumul de apa indeparteaza iritatia stomacului si elibereaza cauza care produce acest fenomen.
- O alta metoda care ofera rezultate de multe ori este strangerea de nas si crearea unei presiuni respiratorii care va forta musculatura sa se relaxeze.
- Uneori, chiar si un simplu pahar cu apa te poate opri din sughit
- Mierea este un repediu, prin efectul sau dezinfectant. Iritatiile de la nivelul stomacului dispar rapid cu doar o lingurita de miere. Incearca sa nu bei apa cateva minute dupa aceea, pentru ca dezinfectantul natural sa actioneze.
- Zaharul are acelasi efect ca mierea si este suficienta o lingurita pentru ca neplacerile sa dispara.
- Sufla intr-o punga de mai mute ori, fara a te forta insa. La nivel respirator, dupa mai multe expiratii, senzatia va fi de usoara sufocare. Astfel, muschiul diafragmei va fi fortat sa functioneaze normal, iar problema va fi rezolvata.
- Gheata este si ea un remediu bun impotriva sughitului suparator. Actioneaza precum o doza de soc, iar reactia fireasca a organismului va fi de inspirare profunda. Fie bei o bautura cu gheata fie asezi un mic cub in zona cervicala.
- Socul termic produs va avea ca raspuns o inspiratie corecta, completa, care va relaxa muschiul diafragmei, contractat in timpul sughitului.
- Lamaia are rol dezinfectant. De fiecare data cand sughiti, curata o lamaie si consum-o proaspata, nu stoarsa sub forma de suc. Efectul va fi imediat si vei uita de probema ta.
- Un rezultat bun, dar mai putin placut, il da stropitul cu apa al celui in cauza. Apa trebuie sa fie foarte rece si cel care sughite sa fie luat prin surprindere. Cel mai bine sa fie stropit pe gat, pe la spate, sa nu vada si nici sa nu stie ce i se pregateste.

0 comments:

Trimiteți un comentariu