10 aprilie, 2012

Li Wei - chinezul ce sfideaza gravitatia (FOTO)

        Li Wei si-a indeplinit visul: poate sa zboare. Se ridica pur si simplu deasupra tuturor, poposeste pe cladiri inalte sau copaci. Nimic nu il atinge, nimic nu ii face rau. Sta cu capul sub apa ore in sir, poate patrunde betonul intr-o secunda. Li Wei nu mai este un om ca noi toti, ceilalti oameni. Imaginile sale incredibile demonstreaza sfera supraomeneasca in care asiaticul a reusit sa ajunga.
        Artistul chinez Li Wei nu face nici teatru, nici arte vizuale, ci performance. Operele lui sunt comentarii partial ironice, suficient de subtile asupra religiei crestine, a timpului si a peisajului elvetian in care isi duce existenta. In cazul in care va intrebati, Wei nu apeleaza la subterfugii ieftine precum Photoshopul. Majoritatea imaginilor produse de performantele lui sunt veritabile si manipulate la nivel minim. Indiferent ca il gasiti in varful unei furculite gigantice sau al unui tren in plina viteza, atarnat de un elicopter sau in chip de Buddha pe placa de surf, puteti fi convinsi/e ca Wei insusi si-a asumat posturile respective. Gravitatia e prietena lui cea mai buna, iar constrangerile de spatiu si timp nu inseamna absolut nimic pentru controversatul artist chinez.
        Este si aceasta o arta, am putea spune. O arta care l-a facut celebru pe Li in toata lumea. Bineinteles ca totul porneste de la pozitii bine calculate si sustineri cu ajutorul unor sfori, urmate de o editare profesionala pana cand pozele ajung in forma lor finala. Dar parca nici nu ne mai pasa...
0 comments:

Trimiteți un comentariu