18 aprilie, 2012

Cele mai ciudate legi din intreaga lume

Daca va place sa calatoriti prin tari straine, iata cateva legi mai putin normale, pe care este bine sa le cunoasteti!
1. In California este interzis sa plangi cand depui marturie. Tot aici, este interzis sa instalezi capcane pentru soricei, daca nu ai permis de vanatoare.
2. In Elvetia este interzis sa trantesti portiera oricarei masini.
3. In Pennsylvania, este interzis ca un barbat sa cumpere alcool fara permisiunea scrisa a sotiei. Tot aici, casnicele care ascund praful sub covor pot ajunge la inchisoare.
4. In Michigan, podoaba capilara a unei femei este considerata proprietatea barbatului.
5. In New Mexico, femeilor le este interzis sa iasa in public neepilate.
6. In Tennessee, o femeie care ar invita in oras un barbat, ar comite o infractiune.
7. In Danemarca legea permite detinutilor sa evadeze din inchisori.
8. Datorita faptului ca celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege in Finlanda.
9. In Dubai, este interzis sarutul in public, pedepsindu-se cu inchisoarea.
10. In Eureka ( Nevada, Statele Unite ale Americii), daca esti barbat si ai mustata, nu ai voie din punct de vedere legal sa saruti o femeie.
11. In Bangladesh, este interzis prin lege sa copiezi in timpul examenelor scolare. Pentru copiat, elevii trecuti de 15 ani pot primi pedeapsa cu inchisoarea.
12. In anul 1935, guvernul Romaniei din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis pe motiv ca era atat de urat desenat incat speria copiii mici.
13. In Marea Britanie, legea permite oricarei femei gravide sa urineze oriunde doreste, fara sa poate fi trasa la raspundere.
14. In statul Carolina de Nord, este interzis de lege sa injuri in prezenta... mortilor.
15. In Anglia anului 1837, daca un barbat saruta o femeie fara voia ei, exista o lege care-i permitea femeii sarutate fortat, sa-l muste de nas cat se poate de tare pe barbatul vinovat.
16. In timpul regimului politic taliban din Afganistan, clericii musulmani au adoptat o lege care le interzice femeilor sa poarte sosete de culoare alba, pe motiv ca astfel barbatii se excita sexual in preajma lor.
17. In Bahrain, conform legii, un ginecolog nu are voie sa faca un consult direct al organelor genitale ale pacientului. Pentru un examen ginecologic, medicul respectiv trebuie sa utilizeze o oglinda in care sa se reflecte zonele intime.
18. In Brazilia, in timpul actului sexual, barbatul este obligat prin lege sa-i asigure orgasm partenerei sale.
19. In statul american Arkansas, violenta domestica este incurajata, dar numai o data pe luna. Pe de alta parte, tot in SUA, dar in California, sa iti bati sotia este legal doar daca o lovesti cu o curea a carei latime este mai ingusta de 2 inchi. Daca se intampla ca aceasta dimensiune sa fie depasita, fapta nu constituie infractiune, atat timp cat exista acordul femeii.
20. In Elvetia, hainele nu pot fi puse la uscat in zilele duminica.
21. In statul american Iowa, daca un barbat saruta o femeie mai mult de 5 minute neintrerupte, fapta se considera infractiune, iar barbatul patimas risca inchisoarea.
22. Acum circa 300 de ani, orice cetatean japonez care incerca sa paraseasca Imperiul Soarelui Rasare, era condamnat pe loc la decapitare pentru tradare de tara.
23. In Texas, este interzisa Enciclopedia Britannica pentru ca in vastitatea ei de informatii, este cuprinsa si o reteta de a-ti prepara berea acasa.
24. In Bangladesh, chiulitul de la scoala este interzis de lege. Orice elev prins in afara orelor de curs, ajunge la inchisoare.
25. Daca ajungeti in orasul Miami din Florida, retineti ca este interzis de lege sa imitati orice fel de sunete emise de animale.
26. In statul american Oklahoma, orice persoana care se stramba in mod voit la un caine, ajunge la inchisoare sub invinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.
27. In Danemarca exista o lege care-i obliga pe toti posesorii de automobile sa se uite sub propriile masini in cautarea unor eventuali copii ascunsi acolo, inainte de a urca la volan si a demara.
28. Exista o lege in orasul Oxford din statul Ohio, care interzice oricarei femei sa se dezbrace in fata unei fotografii care reprezinta un barbat.
29. In statul american Washington, daca un cetatean se lauda in public ca are parinti bogati si influenti, persoana in cauza ajunge la inchisoare.
30. In orasul italian Milano exista o lege locala care-i obliga pe cetateni sa zambeasca tot timpul, cu exceptia situatiilor cand merg la spital sau la inmormantari.

0 comments:

Trimiteți un comentariu