18 aprilie, 2012

Cel mai mic si cel mai mare om de zapada din lume.

         Un grup de polonezi au reusit ridicarea a ceea ce ei numesc “ cel mai inalt om de zapada din lume”. Botezat Milocinek, popularul simbol al iernii atinge inatimea de 9,5 metri si este atat de mare incat constructorii sai au fost nevoiti sa-i puna pe cap un butoi imens in loc de traditionala palarie.
       Grupul de entuziasti a muncit serios timp de sase zile pana cand a reusit finisarea uriasului de zapada. Constructorii au declarat ca s-au apucat de lucru din pura plictiseala, apoi, pe masura ce curiozitatea lua locul plictisului, oamenii au incercat sa faca omul de zapada cat mai inalt si mai voluminos. Colosul de zapada poate fi admirat in apropierea orasului Trzebnica din sud-vestul Poloniei.

       In timp polonezii au construit cel mai mare om de zapada, cu o inaltime de 9,5m , cativa oameni de stiinta din Marea Britanie au facut cel mai mic om de zapada din lume, cu o inaltime de 0.01mm (a cincea parte din grosimea unui fir de par).
       "Omuletul" a fost construit din doua sfere minuscule - folosite de obicei pentru calibrarea microscoapelor electronice - care au fost lipite intre ele cu platina.
        Pentru asamblare, dr. David Cox - unul dintre fizicienii care lucreaza in cadrul laboratorului si care a realizat si fotografia - a folosit instrumentele proiectate pentru manipularea nanoparticulelor, iar trasaturile fetei au fost modelate cu ajutorul unui fascicul de ioni.

0 comments:

Trimiteți un comentariu